Här kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna på Bench-Crew.

Vi säljer mest i Sverige och jobbar inte aktivt med någon annan marknad.

Vi kan ändå skicka till fler länder om ni är intresserad av att lägga en order. Då behöver vi tyvärr ta ut en mindre fraktavgift som läggs på i sista steget i kassan. Frakt i Sverige är gratis.

Länder som vi kan leverera till:

USA Kanada Australien Danmark

Leverans till länder utanför Sverige tar i normala fall 5-10 dagar.

Om du bor någon annanstans men vill lägga en order, ber vi dig kontakta oss på info@bench-crew.com så försöker vi lösa det.

Vi har valt att jobba med DIBS Easy och Paypal eftersom det är två välkända och tillförlitliga leverantörer av betalningslösningar. Med DIBS Easy kan du betala enkelt betala med kreditkort eller få en faktura hemskickad via email. Med PayPal kan du använda ditt PayPal konto eller ditt kreditkort om du inte har ett Paypal konto.

Dom officiella matchbollarna – både från Wilson och Molten – är gjorda i äkta läder, medan de flesta andra bollar är kompositläder eller gummi. De äkta läderbollarna behöver spelas in, dvs du måste använda den ett tag innan den får de egenskaper du förväntar dig. Men tro oss – det är värt besväret!

Vi väldigt kräsna med vad vi säljer. Vi vill bara erbjuda högkvalitativa produkter som du inte blir besviken på.  Vi kommer aldrig att ha alla artiklar som du kan hitta i andra butiker. Vi väljer ut artiklar åt dig som vi vet är bra och kommer att hjälpa dig förbättra ditt spel. Så vi kommer inte ha tusentals olika basketbollar.  Vi kommer ha ett par superba elitnivå  (våra All-Star Gear) artiklar i varje kategori, ett par i vår  tävlingsnivå  (våra Starter Gear) och några till i vår mest prisvärda Bench-Crew Gear nivå.

Läs här om skillnaden på en äkta läderboll och en boll av kopositläder. Och vilken du borde köpa och varför.

Basketbollar av hög kvalitet är gjorda av äkta läder eller kompositläder (billiga bollar är ofta gjorda av gummi). Bollar som är gjorda av äkta läder anses generellt vara de bästa och används i NBA och WNBA. De är också den dyraste typen av bollar.

Syntetiskt eller kompositläder är en artificiell typ av material som känns som läder men är billigare att producera och är därför inte lika dyra som läderbollarna. Materialet är också mer mångsidigt och kan användas både inomhus och utomhus, men utomhusspel nöter ner bollen snabbare så vi skulle inte rekommendera det till de bättre kompositbollarna.

Känslan i en äkta läderkorg är helt annorlunda än kompositbollarna. NBA försökte 2006 ersätta läderbollen med en kompositboll, eftersom kompositmaterialet har några fördelar som att de inte behöver spelas in och därigenom får mer likheter mellan olika bollar. Det gör att spelet blir mer om hur du spelar och inte det material som används. Detta beror på att äkta lädermatchbollar som används för spel på toppnivå har blivit omsorgsfullt förberedda genom en 90-dagars process för att bli helt matchklar. Detta indikerar också att det kan finnas skillnader mellan olika bollar. NBA behövde dock återinföra de äkta läderbollarna i mitten av säsongen på grund av klagomål från spelarna.

När du köper en äkta läderboll, som Molten GL7X eller Spalding NBA Officiell matchboll, måste du vara medveten om att du måste spela in bollen innan du får den perfekta bollen du har betalat för. Om du inte vill gå igenom det besväret är en högkvalitativ kompositboll som Molten GG7X bättre för dig. Den är tillräckligt bra att användas i hela Euroleague så att du kommer inte bli besviken.

nd 1 är namnet på företaget som äger och driver bench-crew. Namnet kommer från det extra straffkast (and-one) som du får om du blir foulad men ändå gör poäng. Du får det du ska ha, men också lite extra. En bonus.

Först av allt, använd bara bollen till det den är avsedd för. Om det är en inomhusboll, använd den inte utomhus. Se till att bollen har rätt tryck – inte bara att den ”känns bra” eller har ”bra studs”. Om du är osäker rekommenderar vi en tryckmätare för att säkerställa rätt tryck. Fukta alltid nålen innan du pumpar bollen. Om du är verkligen seriös kan det vara en bra idé att ha flera bollar som du alternerar mellan. Efter användning bör bollen göras rent med en fuktig trasa och sedan torkat med en torr trasa. Bollar av äkta läder kan man behandla med en liten mängd olja eller läderfett för bollar (använd inte olja eller fett på bollar av syntetläder). Förvara i torrt utrymme i rumstemperatur. Se till att alltid ha rätt tryck i bollen. Den ska inte tömmas mellan träningar eller matcher. För oss hard-core nerdar så är det ok att sova med bollen i sängen!

Vi opererar från Sverige och följer därför svenska regelverk, vilket innebär att du alltid kan returnera en vara inom 14 dagar oavsett anledning så länge den har kvar orginalförpackning och är oanvänd. Skicka ett mail till info@bench-crew.com så tittar vi på ditt ärende och skickar tillbaks ett RMA nummer. Du kan sedan returnera varorna och vi ger dig pengarna tillbaka. För fullständiga villkor, se våra köpvillkor.