Andra matchen till handlingarna

A
A

Warriors gick upp till 2-0 i finalseries efter den andra matchen.

Det var en jämnare match än den första ända till mitten av tredje quartern när warriors satte ett par (låååånga) treor i rad och sedan aldrig tittade i backspegeln. Har vi sett det förut?

Nu flyttar serien till Cleveland och jag förväntar mig ett helt annat Cavaliers. Men hemmaplan och vilja kommer inte att räcka. Om Cavs ska vinna så behövs mycket mer insats från deras rollspelare. LeBron är suverän som vanligt, men han kan inte göra det själv. Det börjar med Kyrie som inte hade en bra match två, men med hans talang så kommer han kunna anpassa sig och jag tror vi kommer få se mycket mer av honom i match tre. Han hade faktiskt 19 poäng vilket inte är dåligt, men det var alldeles för svåra skott när han försökte skjuta över och runt Klay som är en utmärkt försvarare. Men dom behöver fler spelare som kliver fram. Dom behöver mer från J.R. Smith (0 p) , Shumpert (6 p), Thompson (8 p), D-will (0 pt och Korver (8 p)  – eller åtminstone några av dem. LeBron såg helt slutkörd ut i tredje och började hiva iväg jump shots och treor (och missade) istället för att vara aggressiv mot korgen, vilket funkade bra i första halvan av matchen.

Några snabba take away’s från matchen:

  • Klay Thomson är tillbaka! Han har haft det motigt och skjutit dåligt i hela slutspelet, men i den här matchen släppte det. Välkommen tillbaks!
  • Passningsspelet i hela matchen var grymt. Från båda lagen fick vi se mästerliga passningar och snygga avslut. Curry till Livingston i tredje till exempel och LeBron hade ett antal.
  • Warriors temp. Dom sprang helt enkelt över och ifrån Cleveland vid flera tillfällen. Och det är helt otroligt vad snabbt dom får in bollen efter ett mål och kör ett fast break. Och med så många som kan avsluta får dom många poäng på snabba uppspel.
  • Kyrie och LeBron som promenerar tillbaks i försvar efter en turnover medan Warriors gör ett snabbt uppspel (och poäng). Det duger inte om man vill vinna en NBA final….
  • Cavs brist på kommunikation i försvar. Det var faktiskt värre i första matchen, men att dom inte har korrigerat det till den här matchen får mig fundersam. Vid flera tillfällen så lämnar dom bollinnehavaren (vilket är en big no-no mot vilket lag som helst, men när det är KD dom lämnar själv med bollen?) och springer för att täcka en skytt. Absolut, Warriors har världens bästa skyttar, men dom måste stoppa bollen först. Och kommunicera att de behöver hjälp att täcka skyttarna.
  • Många dåliga fouls. En del oförklarligt dumma och till viss del gav de bort matchen med dom. Jag är ok med att foula för att stoppa en layup, men dom här slarviga foulsen i mitten av planen när du redan är i penalty vilket skickar historiens bästa straffskytt till linjen – det är galet.

Så nu ser vi fram mot den tredje matchen på onsdag. Min gissning är att Cleveland kommer storma fram, LeBron kommer spela som när han på egen hand spöade upp Pistons i match 5 av East finals 2007, och Cleveland kommer att vinna.

ALTERNATIV

Main Menu x
X