Vad är det för skillnad på en äkta läderboll och en kompositboll? Och vilken bör jag köpa?

A
A

Läs här om skillnaden på en äkta läderboll och en boll av kopositläder. Och vilken du borde köpa och varför.

Basketbollar av hög kvalitet är gjorda av äkta läder eller kompositläder (billiga bollar är ofta gjorda av gummi). Bollar som är gjorda av äkta läder anses generellt vara de bästa och används i NBA och WNBA. De är också den dyraste typen av bollar.

Syntetiskt eller kompositläder är en artificiell typ av material som känns som läder men är billigare att producera och är därför inte lika dyra som läderbollarna. Materialet är också mer mångsidigt och kan användas både inomhus och utomhus, men utomhusspel nöter ner bollen snabbare så vi skulle inte rekommendera det till de bättre kompositbollarna.

Känslan i en äkta läderkorg är helt annorlunda än kompositbollarna. NBA försökte 2006 ersätta läderbollen med en kompositboll, eftersom kompositmaterialet har några fördelar som att de inte behöver spelas in och därigenom får mer likheter mellan olika bollar. Det gör att spelet blir mer om hur du spelar och inte det material som används. Detta beror på att äkta lädermatchbollar som används för spel på toppnivå har blivit omsorgsfullt förberedda genom en 90-dagars process för att bli helt matchklar. Detta indikerar också att det kan finnas skillnader mellan olika bollar. NBA behövde dock återinföra de äkta läderbollarna i mitten av säsongen på grund av klagomål från spelarna.

När du köper en äkta läderboll, som Molten GL7X eller Spalding NBA Officiell matchboll, måste du vara medveten om att du måste spela in bollen innan du får den perfekta bollen du har betalat för. Om du inte vill gå igenom det besväret är en högkvalitativ kompositboll som Molten GG7X bättre för dig. Den är tillräckligt bra att användas i hela Euroleague så att du kommer inte bli besviken.

X