Bästa sättet att utnyttja karantänen

A
A

Helt plötsligt försvann allt vad basket heter. Inga NBA matcher att titta på, svenska ligan inställd, alla egna matcher inställda, träningar inställda …. det var inte så här det skulle vara!

Men hellre än att gå omkring och sura och tycka synd om dig själv, varför inte ta denna ofrivilliga paus och jobba på grunderna. Handen på hjärtat, hur mycket tid lägger du i vanliga fall på att verkligen förbättra ditt skott eller bollhantering? Det finns inte tid, eller hur? Well nu finns det tid. Massor av den. Och även om det inte är den roligaste delen av Basket så är det mycket bättre än att inte spela alls. Det bästa är att du kan göra det själv, eller med en kamrat och det kan göras utomhus. Har du en korg så är det trevligt, men det behövs bara om du ska öva skotteknik.

Vi har alla våra favoritövningar och saker vi vet att vi ska jobba på och hur. Men om du behöver lite ny inspiration så får du ett par tips från oss på Bench-Crew.

Bästa appen just nu är HomeCourt. Den har utvecklats i samarbete med NBA och har tips och tricks från ”riktiga” spelarna. Det finns massor av olika övningar för skott och bollhantering och annat. Du kan tävla mot andra på ett roligt sätt och den hjälper dig bryta ner en workout och sammanställa all möjlig  statistik och mätvärden. Om du inte redan har den , ladda ner den nu. u, Du kommer inte ångra dig.

Bästa boken om du vill förbättra ditt skott heter 180 shooter av Brian McCormick. Den finns bland annat på Amazon men även på andra ställen. Den bryter ner alla fundamentala delar av ett skott och hjälper till att utveckla eller korrigera varje del för sig och gör dig – förhoppningsvis – till en riktig 180 shooter.

”Brian McCormick is an excellent source for basketball training and motivation! The techniques and systematic approaches described in this book are definitely well worth your time and money!”

Det finns många fler, men det här kan hjälpa dig komma igång. Nu är det upp till dig att utnyttja det här extra tillfället du har fått. Slösa inte bort det!

Main Menu x
X