Match 3 av NBA Finalen 2017 – Warriors går upp till 3-0

A
Game 3 NBA Finals 2017

Match 3 av NBA Finalen 2017 Game 3 of the NBA Finals 2017 was wild!

Sammanfattningen

Och inte alls som förväntat – åtminstone inte av mig (Recap match 2). Jag trodde verkligen att Cavs skulle utnyttja hemmaplanen och att fler spelare skulle kliva fram. Och det gjorde dom! Under större delen av andra halvan var Cavaliers bra med i matchen och hade mycket av momentet. Bara för att förlora hela matchen i sista tre minuterna när Warriors gick upp 11-0. Helt galet och troligen avgjordes hela serien här.

Matchen

Cavs startade aggressivt och satte en trap på Curry redan på Warriors första possession i ett försök att tvinga någon annan att ta hand om bollen. Kyrie gjorde poäng på Cavs första anfall och JR följde upp med en 3:a på nåsta anfall.Ett helt annat lag än det vi såg i de första två matcherna. LeBron hade 15 poäng efter 9 minuter.

En del av Cavaliers problem i försvaret kvarstod. Tydlig brist på kommunikation i slutet av första quartern när två spelare springer till Curry medan Green står still och håller i bollen och lämnar honom helt öppen. Och Kevin Love som promenerar tillbaks till försvar medan Warriors gör poäng.

Warriors team ball var förträffligt som vanligt (kom ihåg att team ball always wins!) med 21 assists på 23 gjorda mål i första halvan. Cavs hade 6 assists.

Resultatet

Men det hela kokade ner till sista tre minuterna. Cavs bröt ihop fullständigt och blev överkörda med 11-0 och förlorade matchen. Iggy gjorde ett suveränt defensivt spel i sista anfallet. Tyronn Lue misskötte time-outs vilket kostade  dom segern.

Durant var överlägset bäst på planen. På fredag får vi se om Cavs kan komma tillbaka. Personligen tror jag dom kommer kämpa hårt men det blir en sweep. Warriors är helt enkelt för bra just nu.