Segrare NBA 2017 – Golden State Warriors!

A
A
NBA CHampions 2017 - Golden State Warrios

Precis som förväntat återtog  Golden State Warriors tronen efter att ha förlorat den på ett förödande sätt förra året och är segrare NBA 2017.

Sammanfattningen

Den femte matchen var en hård fajt och Cavaliers kämpade för sitt liv, men lyckades inte få serien tillbaks till Cleveland. Warriors vann serien med  4-1 på ett övertygande sätt. Den stora frågan blir vem som ska kunna utmana Warriors de närmsta åren. Dom har allt – ligans bästa skyttar, åtminstone två MVP kandidater, bred trupp och kompetenta rollspelare och en av ligans bästa coacher.

Och dom bevisade igen att det går att vinna titlar med hjälp av superb defense. De flesta tänker nog på Warriors som ett offensivt lag, mycket på grund av the Splash Brothers. Men det börjar med försvaret och dom spelar oerhört kvävande försvar. Dom har också ett lagspel som få andra lag (San Antonio Spurs undantaget) och det är som vi brukar säga – Team Ball always wins! Det var en rättvis vinst. LeBron James är antagligen världens bästa basketspelare, men han mötte en (nästan) jämlike i Kevin Durant i den här serien och jag upprepar – han kan inte göra det själv. Inte ens med hjälp av Kyrie Irving som gjorde en fantastisk insats. Basket är en lagsport, och till och med Michael Jordan misslyckades att ta sig hela vägen innan han insåg det.

Matchen

Vad gäller matchen så fick Golden State Warriors momentet på sin sida redan från uppkast. Men ungefär tre minuter in i matchen blev dom slarviga och kastade bort bollen i två possessions i rad. Ett var ett riktigt ugly inspel från Durant till Curry som James plockade och gjorde poäng. Efter det var det ganska jämt ett långt tag, även om Cavs hade lite mer svårigheter att göra poäng. Några höjdpunkter om man bara skannar matchen var Currys skott (och mål) från bakom korgen över plankan (bollen var inte i spel så det räknades inte) vid 6:48 i första quartern. Iggys dunk vid 7:58 i andra quartern är en måste-se! Och när Durant började regna treor i andra quartern startade det en run där Warriors gick 21-2! Det rörde upp mycket frustration och känslor med ett antal tekniska fouls som följd.

Det är fortfarande oerhört fascinerande att se Warriors snabba inspel och uppspel efter motståndarens mål. De flesta lag brukar slappna av efter ett gjort mål och joggar tillbaks till egen planhalva. Men Warriors låter dom inte komma undan med det. Snabbt inkast (domaren behöver inte röra bollen) en spelare springer, långt pass och layup. Totalt demoraliserande när man just gjort mål själv. Och igen – om du vill vinna en NBA final så duger det INTE att småjogga tillbaks i försvar medan motståndarna springa som vi såg James och Jefferson göra.

Men Cavaliers jobbade sig sakta tillbaks in i matchen i tredje quartern och det var match igen. Men återigen visade det sig att Warriors har för mycket talanger för Cavaliers. Dom hade ett svar på varje försök att komma ikapp och om och tog successivt kontroll över matchen igen. Jag tror matchen slutligen punkterades när Curry slog en no-lock passning till en öppen Iggy och dom tog ledningen med 110-102 vid 8 minuter i Q4. Publiken kände det och Warriors kände det och det var inget snack efter det.

Resultatet

Det var en bra match och en bra finalserie i ett i övrigt ganska händelselöst slutspel där Cavs och Warriors helt enkelt var för överlägsna. Warriors vann rättvist och Finals MVP blev Kevin Durant – också det rättvist.

Stort grattis till segrare NBA 2017 – Golden State Warriors!

ALTERNATIV

Main Menu x
X