Dear Basketball – Kobe winner en Oscar!

A
A
Dear Basketball - Kobe Bryant

Just som du trodde du hade sett allt, lyckas basketlegenden Kobe Bryant gifta ihop två av världens mest framstående underhållningsjättar – Hollywood och NBA – med sin kortfilm Dear Basketball.

Under en 20(!) år lång karriär i NBA med LA Lakers han har radat upp – för att nämna några – 5 NBA Championship ringar, 18 All Star matcher, 2008 MVP award, 2 Finals MVP och en match med 81 poäng. Och nu har Kobe också belönats med en Oscar!

I samband med att han pensionerade sig från professionell basket skrev han en text som sedan gjordes om till en kortfilm som kallas ”Dear Basketball” som visades när Kobes båda(!) tröjor pensionerades av LA Lakers. Denna kortfilm har nu också har vunnit en Oscar för bästa animerade kortfilm och Kobe blev uppenbarligen djupt rörd under ceremonin.

Filmen i sig är en vacker, inspirerande berättelse om Kobe och hans karriär och drömmar under uppväxten och en hyllning till både basket och hårt arbete. I all sin enkelhet väcker den en hel del känslor för oss alla Bench-Crew:s som bara kan drömma om att få spela i de stora sammanhangen. Den handlar om att följa sina drömmar och Kobe gjorde just det. Och vilken spelare han var! – för alla er kids som bara sett honom under de senaste åren uppmanar jag er att leta fram och titta på lite vintage Kobe. KD, Lebron och Curry bleknar i jämförelse.

Filmen då? Se själv och njut!

Dear Basketball!

Som en hyllning till både Kobe, hans nyvunna Oscar och till basket får du 10% rabatt på alla basketbollar på Bench-Crew om du anger koden ”dearbasketball” i kassan.

(Erbjudandet gäller fram till 31 maj 2018)

ALTERNATIV

Main Menu x
X