NBA Finalen är äntligen här!

A
A

Det har varit en lång säsong men äntligen är NBA finalen här!

Cleveland Cavaliers
Cleveland Cavaliers
Golden State Warriors
Golden State Warriors

 

 

 

 

 

Och den ser ut precis som vi förväntade oss i september när säsongen drog igång – en rematch mellan ligans två giganter. Cleveland Cavaliers är de regerande mästarna, men anses fortfarande vara underdogs i finalen. Golden State Warriors var ligans bästa lag genom hela säsongen förra året – och slog nytt rekord med flest vinster i en säsong – men dom bröt ihop helt i finalen där de tappade en 3-1 ledning. Vilket aldrig hänt förut! Och efter säsongen så adderade det här laget ytterligare en superstar, Kevin Durant, till ett redan fullpackat stjärnlag. Förutsatt att de kunde hitta varandra mentalt så fanns det inga tvivel om att det han skulle göra Warriors ännu mer bäst. Och det gjorde han. Warriors har glidit igenom slutspelet så här långt. 12-0 på tre sweeps fram till finalen är även det ett nytt rekord.

Cleveland Cavaliers har haft en berg-och-dalbana säsong (med sina mått mätt) och avslutade den inte särskilt bra. Dom tappade till och med sin första plats i Eastern Conference till Boston. Men som vanligt så lyckades LeBron och hans lagkamrater lägga i en extra växel när det verkligen behövs och det var egentligen ingen som lyckades rubba dom heller i slutspelet. Boston lyckades få en vinst, men Cavaliers har imponerat med sitt 12-1 resultat.

Så här är dom nu. Världens två bästa basketlag mot varandra igen. För tredje gången i rad. Första gången vann Warriors. Förra året Cavaliers.  I år? Jag sätter mina pengar på Warriors, men jag förväntar mig en spännande serie med massor av bra basket och drama. KD vs the King. Team ball vs Hero ball. Kyrie vs Curry.

Nu kör vi!

ALTERNATIV

Main Menu x
X